Experts

Benieuwd naar de experts van Vrouwen die Sporten? Ze stellen zich hier aan je voor! En heb je vragen voor ze, mail die dan naar hallo@vrouwendiesporten.nl of stel ze in de community!

Renate Hensen

"Ik ben Renate, 28 jaar en ik woon in Groningen. Ik ben sportpsycholoog en sportwetenschapper en heb mijn eigen praktijk Improve Your Mind.

Sporten is voor mij erg belangrijk. Het helpt je niet alleen fysiek, maar ook mentaal fit te worden en te blijven. Bovendien bestaat mijn werk uit bijna alleen maar sporters. Zelf houd ik het meeste van hockey, hardlopen, tennis en zeilen. Het lijkt mij super tof om ooit te leren schermen en daarmee heel behendig en snel te worden."

Wie is jouw sportheldin?

"Mijn sportheldin is Maartje Paumen, beste sleepster van NL."

Van welk sportmoment krijg jij kippenvel?

"Ik vind schaatsen zo fantastisch om te kijken. Iedere keer wanneer er weer een persoonlijk/baan/wereldrecord wordt gereden vind ik erg interessant, zowel mentaal als fysiek jezelf tot het uiterste drijven."

Waarom lever je een bijdrage aan Vrouwen die Sporten?

"Mijn missie is om vrouwelijke sporters een stap dichter bij hun doel te brengen met behulp van een beter zelfbewustzijn en meer zelfvertrouwen."

Titia van der Stelt

"Ik ben Titia, 31 jaar en ik woon in Enschede. Ik ben eigenaar van de praktijk Voedingconditie & hoofd voeding bij FC Twente.

Sporten is een belangrijk onderdeel in mijn dagelijks leven. Het liefst doe ik aan Obstacle Course Racing (OCR) en hardlopen. Mijn sportdoel voor 2021 is meedoen aan het Europees Kampioenschap Spartan. Ooit wil ik nog een keer downhill fietsen in de bergen!"

Wie is jouw sportheldin?

"Marianne Vos: slim, bescheiden, enorme powervrouw die al jarenlang vrouwenwielrennen goed op de kaart heeft gezet."

Van welk sportmoment krijg jij kippenvel?

"De gouden medaille van Nicolien Sauerbreij op de reuzenslalom 2010. Superspannend en zo verdiend in een sport die niet uit te voeren is in Nederland..."

Waarom lever je een bijdrage aan Vrouwen die Sporten?

"Ik wil de sportieve vrouw handvatten geven voor sport en voeding."

Meer weten over Titia? Ze was te gast in de eerste aflevering van Vrouwen die Sporten: de Podcast!

Amanda Romijn

"Ik ben Amanda, 34 jaar en kom uit Zoetermeer. Ik ben naast fysiotherapeut ook tennislerares, heb fitnessopleidingen afgerond en ben eigenaar van de reisblog Justmytravel. Zelf doe ik fanatiek en op redelijk hoog niveau tennis, fitness, steps en zwemmen. Maar ik ben gek op heel veel sporten, vooral balsporten.

Voordat ik fysiotherapie ben gaan doen, deed ik de opleiding sport en bewegen waarbij ik zowat alle sporten heb moeten uitvoeren en de theorie ervan heb moeten leren. Sporten is er bij mij met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan speelde ik altijd buiten met een bal of was ik op de rekstok bezig.

Zwemles moest van mijn ouders, maar ik ben ook een echte waterrat. Daarna ben ik gaan tennissen op mijn vijfde en kunstschaatsen. Later viel kunstschaatsen af en ben ik op jazzballet gegaan. Tennis bleef altijd mijn sport en dat is het nu nog steeds. Ik kan me geen leven indenken zonder een tennisracket. Het geeft mij onwijs veel energie om te sporten. Ik zou graag een keer willen kitesurfen. Ben heel benieuwd of ik dat kan!"

Wie is jouw sportheldin?

"Mijn sportheldin is tennisster Naomi Osaka, een top speelster maar zo bescheiden!"

Van welk sportmoment krijg jij kippenvel?

"Er zijn een aantal momenten in mijn eigen tenniscompetitie bijvoorbeeld. Dat we nog 1 puntje nodig hadden voor promotie en die ook uiteindelijk in een mega lange wedstrijd van 3 sets toch pakten! Zoveel blijheid en trots zo'n moment."

Waarom lever je een bijdrage aan Vrouwen die Sporten?

"Mijn missie met Vrouwen die Sporten is om vrouwen zo goed mogelijk te motiveren bij hun sport en te helpen waar nodig."

Arjen de Boer

"Mijn naam is Arjen, 29 jaar en ik ben woonachtig in Leeuwarden. Ik heb de HBO-opleiding Gezondheid & Management afgerond en ben tevens Chivo vitalititeitscoach, personal trainer pro, en leefstijlcoach. Ik ben oprichter en eigenaar van BootyLab NL en van Studio Elements vitaliteit en leefstijlstudio Leeuwarden"

Sporten is voor mij niet meer weg te denken uit het leven. Zelfs als ik op vakantie ben voel ik van binnen uit dat mijn lichaam MOET bewegen. Dat is een hele grote gewoonte geworden na 15 jaar krachttraining. Daarnaast doe ik regelmatig aan mountainbiken. Ik zou ooit nog wel eens willen waterskiƫn en windsurfen."

Wie is jouw sportheldin?

"Mijn vrouwelijke sportheld is ongetwijfeld Bibian Mentel. Deze vrouw is mentaal zo ongelofelijk sterk en stond ondanks haar terugkerende ziekte zo vitaal in het leven dat het voor iedereen een enorme inspiratiebron is van hoe je het leven zou meten omarmen en dat gezondheid je belangrijkste goed is."

Van welk sportmoment krijg jij kippenvel?

"De spectaculaire Champions League finale tussen AC Milan en Liverpool."

Waarom lever je een bijdrage aan Vrouwen die Sporten?

"Ik vind het belangrijk dat vrouwen het maximale uit hun leven kunnen halen door middel van training, leefstijl en een sterke mindset. Deze basis helpt je floreren in het leven. Helaas wordt er teveel onjuiste informatie verspreid waardoor vrouwen door de bomen het bos niet meer zien en hun gezondheid en vitaliteit in het gevaar brengen. Door middel van mijn jarenlange ervaring, opleidingen en een stevige wetenschappelijk onderbouwing hoop ik vrouwen te inspireren en op weg te helpen met eerlijke en betrouwbare informatie, vertaald in concrete handvatten."