Je bent offline, sommige functies zijn uitgeschakeld.

Waarom een Runstreak?
blog hardlopen

Waarom een Runstreak?

Inmiddels loop ik nu alweer 115 dagen achter elkaar hard! Mensen vragen waarom ik dat doe en of ik echt geen dag oversla.

Er zijn meerdere sporters die dit doen. Een bekende Engelse atleet, Ron Hill genaamd hield zijn runstreak maar liefst 52 jaar en 39 dagen vol. Geen dag sloeg hij over om hard te lopen! Vooral in Corona tijd zoeken mensen een uitdaging uit. En verleggen hun grenzen nu er geen wedstrijden georganiseerd worden.

Omdat ik altijd graag een doel heb om ergens voor te trainen, ben ik in Corona tijd meer gaan hardlopen. Zo liep ik diverse virtuele runs waar een goed doel aanzit gekoppeld. Zo heb ik niet het gevoel dat ik een medaille ''koop" maar er ook wat voor doe! Ook waren er genoeg virtuele uitdagingen die gratis zijn en waar je zo aan mee kunt doen. Zo liep ik de Duivelse uitdaging. Double digits, je loopt dan 1,1 km 2,2 km Iedere keer een afstand met dubbele cijfers. 

Voor mijn Roparun team organiseerde ik de Januari challenge. Je kon dan in een maand tijd 65 km hardlopen, fietsen of wandelen. Voor mij is 65 kilometer in een maand niet echt een uitdaging want dat loop ik wel in een week tijd! Dus ik besloot er een Runstreak van te maken door iedere dag minimaal 2 km hard te lopen. 1 januari ging de challenge van start. Maar helaas op 7 januari werd ik positief getest op Corona. Zo moest ik de Runstreak staken. En ben ik ruim 2 weken helemaal uit de running geweest. 

Daarna moest ik het lopen weer rustig aan oppakken. Ik begon eerst met stukjes wandelen en daarna pakte ik het lopen rustig aan weer op. Gelukkig ging de conditie weer spoedig vooruit.

In maart was er een ander Roparun team die de Maartchallenge organiseerden. Zij hadden hetzelfde concept als wat ons team had georganiseerd. Ik schreef mij bij dit team in voor deze challenge en ging voor een nieuwe poging om in een maand tijd iedere dag een stukje hard te lopen! En ik hield het vol.

Maar toen de maand maart was afgelopen wilde ik eigenlijk doorgaan. In mei zou eigenlijk de Roparun plaatsvinden. Maar door Corona ging dat ook niet door. Maar ons team hield een eigen mini Roparun, dus mijn doel was om tot aan de mini Roparun mijn runstreak vol te houden. Dan zou ik op 25 mei stoppen met mijn runstreak.

Maar ik ging toch door! Want toen zat ik op dag 87 en ik wilde vervolgens de 100 dagen vol gaan maken!

Het werkt eigenlijk best verslavend. Nadat ik dag 100 hard bereikt ging ik vervolgens toch nog door! Ultraloopster Sameena van der Mijden ken ik al een tijdje. Zij gaat van 15 juni tot 25 juni in 10 dagen tijd 1000 kilometer hardlopen! Voor een goed doel. En om haar te steunen kon je via Muskathlon je ook aanmelden om virtueel met haar mee te lopen. Je kon 1 afstand lopen of een andere sportieve uitdaging aangaan om donaties binnen te halen. 

En omdat ik toch nog steeds met mijn runstreak bezig was, melde ik mij daarvoor ook aan en bedacht mijn eigen actie. 100 Km in 10 dagen, op de dagen dat Sameena  100 km rent, loop ik virtueel 10 km met haar mee. Maar na dag 8 had ik zelf al de 100 kilometer behaald! Het lopen gaat zo lekker, gelukkig heb ik niet gauw blessures.

Maar als je ook  besluit om een runstreak te willen beginnen? Loop niet iedere dag een lange afstand, dat hou je ook niet vol. Op de dagen dat ik eigenlijk een rustdag heb, loop ik een korte afstand. Minimaal 1,6 kilometer of te wel een Engelse mijl. Loop je langere afstanden? Let vooral niet op snelheid want ook dat zal je niet lang volhouden als je iedere dag gaat lopen. Ben je gevoelig voor blessures? Dan kun je ook gaan wandelen tussendoor. Wissel vooral je rondjes goed af. Telkens hetzelfde rondje gaat snel vervelen. 

Ik weet nog niet wanneer ik zelf zal stoppen met mijn runstreak. Zolang het nog goed gaat en ik ben het nog niet zat, ga ik door. En als ik een leuke run of challenge tussendoor tegenkom pak ik die mee. Zo blijft mijn Runstreak ook leuk en afwisselend. 

Wil jij mij volgen? Op Instagram post ik dagelijks een berichtje. Ik ben te vinden onder de naam; runningsling 

Zo te zien ben je offline

Om dit te doen moet je verbonden zijn met het internet.

Check je internet verbinding en probeer dit menu daarna opnieuw te laden.