Je bent offline, sommige functies zijn uitgeschakeld.

TT Run raceverslag 
blog hardlopen
Beheerder

TT Run raceverslag 

Gierende motoren over het asfalt en gezelligheid in de stad. Na de doodse stilte van vorig jaar is er op dit moment gelukkig wel weer een TT weekend, al is het nog wel in aangepaste vorm. 

Vandaag zijn de trainingen en morgen gaat de motoGP van start. Vanuit mijn huis kan ik van het geluid meegenieten. 

Traditioneel is het weekend voor de MotoGP de TT run. Vorige week zaterdag mochten we 1, 2 of 3 rondjes rennen over het bijna 4,5 kilometer lange TT circuit.

Tijdens de Corona periode heb ik veel getraind en daardoor ook veel kilometers gemaakt. Ik wist dat ik sneller ben geworden maar niet hoe snel.

Bij het aanmelden had ik een streeftijd van 26 minuten opgegeven. Voor mij best ambitieus, omdat ik pre Corona de 5 kilometer maar niet onder het half uur wist te krijgen (tempo 6:00 min/km)

Ik stond daarom enigszins nerveus aan de start. Als ik een doel stel, wil ik deze ook halen. We startten in groepen van 50 mensen, waarbij we 1,5 meter afstand moesten houden. Erg vet is dat de stoplichten de start waren.


De start van de TT run


De eerste kilometer ging erg snel, in een tempo van 5:30. Omdat ik al gemerkt dat op het lange stuk wind tegen was, ging ik om me heen kijken naar een brede rug met een goed tempo. Achter deze rug heb ik de volgende 2 kilometers een tempo van 5:50 gelopen. 

Na even gepraat te hebben met de 'haas', ben ik gaan versnellen. Kilometer 4 in 5:38. Na de Jaap Timmerbocht kwam de finish in zicht. Een tiental meters voor mij liep een vrouw die ik nog graag wilde inhalen. De laatste halve kilometer liep ik daardoor in 5:10 min/km. 

Met mijn eindtijd van 25:28 ben ik dik tevreden. Die medaille is dik verdiend. 

Wel miste ik het samen lopen; het delen van de start zenuwen en het napraten. Ik had helaas niemand gevonden die ook wilde meedoen. 

Hopelijk vind ik een volgende keer via Vrouwen die Sporten een loopmaatje (of maatjes) om samen naar zo'n run te gaan.

Zo te zien ben je offline

Om dit te doen moet je verbonden zijn met het internet.

Check je internet verbinding en probeer dit menu daarna opnieuw te laden.