Je bent offline, sommige functies zijn uitgeschakeld.

Verslag OCR/Survivalrun workshop Family Fit
blog groepslessen hardlopen klimmen gezondheid topsport

Verslag OCR/Survivalrun workshop Family Fit

Dit is een verslag van de OCR workshop die Vrouwen die Sporten op vrijdag 9 juli organiseerde in Staphorst.

De puzzle 😅Even de schuiflusjes ervan langs geven

Als de dag van gister herinner ik me mijn eerste stapjes op de survivalbaan. Een vriendin van me beoefent de sport en die vroeg of ik mee ging. Een beetje rondhangen op de baan. Compleet geïntimideerd keek ik rond. Overal hingen mensen op de kop en het leek de normaalste zaak van de wereld. Zo moet de ervaring voor de beginners in ons clubje ook geweest zijn. Tenminste...zo keken ze wel. Iets met Bambi en koplampen.

Moe maar voldaan 💪

Andrien

“Boost voor het zelfvertrouwen. Erachter gekomen dat ik meer kan dan ik dacht, door aanmoedigingen van de andere vrouwen. Motiveert om verder te trainen.”


Na de warming up kregen we een lesje techniek om de basis beginselen onder de knie te krijgen. Letterlijk...binnenkant knie, buitenkant voet. De schippersslag. Na wat gehannes leek dat lekker te gaan bij de meeste dames. Sommige rolden als volleerde apen over de balk. Andere vonden het al een enorme overwinning om te kunnen staan in het touw.


En daar heb je ook meteen de kracht van deze sport te pakken. Iedereen traint naar eigen kunnen en durven. En iedereen helpt en motiveert elkaar. Dat is voor mij ook waar sport om draait. Het hoort te verbroederen. Of nou ja….verzusteren in dit geval. 

Manon tijdens haar eerste vliegles

Manon

“Obstacle training is fun. Als beginner nieuwe dingen ervaren en uitgeprobeerd. Er was ruimte voor beginner en gevorderden. Nog veel te leren!!! Geïnspireerd geraakt!”


Ook leerden we nog een koprol over de balk in een net. Je had die angstige bekkies moeten zien. En de enorme glimlach toen het gewoon gelukt was.

De high fives vlogen in het rond.


Maris

“Erg goed voor zelfvertrouwen. Ik durfde iets niet maar toch door hulp en aanmoediging gedaan. En ik kon het wel! Wel pittig maar leuk.”


Wat me verbaasde was dat Andrien moeite had met de hoogte van de koprol (metertje of twee) en vervolgens fluitend omhoog klom om op een meter of vier om de balk aan te tikken en weer naar beneden af te dalen. Hoe dan?!


Cindy

“Ik wil nog een keer hoor”


Andrien laat ff zien hoe t moet

Frans leerde ons ook nog hoe je gebruik kunt maken van momentum. Lekker zwierezwaaien in de ringen, monkeybars, lussen en andere speledingetjes. Toen de dames dat eenmaal onder de knie hadden kwam de wonden wonder uit de tas. We waren zo enthousiast dat de handjes het zwaar kregen. Maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken. Een beetje bloed moet. 


Voor mij was het in ieder geval een super leerzame en leuke avond. En aan het harde gelach en de enorme glimlach achteraf te zien had de rest het ook prima naar de zin. Absoluut voor herhaling vatbaar. En ik sluit me aan bij Cindy’s quote...ik wil nog een keer!

Liefs, Inge

Kiek ze goan!

Zo te zien ben je offline

Om dit te doen moet je verbonden zijn met het internet.

Check je internet verbinding en probeer dit menu daarna opnieuw te laden.