Je bent offline, sommige functies zijn uitgeschakeld.

Dear Good Morning van Lienke de Jong maakt je enthousiast om eerder op te staan
review films en boeken
Beheerder

Dear Good Morning van Lienke de Jong maakt je enthousiast om eerder op te staan

Al een paar jaar is Lienke de Jong actief op instagram met Dear Good Morning. Ze is er van overtuigd dat (bijna) iedereen een ochtendmens kan worden en op deze manier energieker en productiever kan worden.

Inmiddels is Dear Good Morning een fulltime baan geworden met een team mensen. Na een paar jaar actief te zijn met haar platform besluit ze een boek te schrijven. Met dit boek wil Lienke haar opgedane kennis en ervaringen als ochtendmens delen. Ze doet dit aan de hand van vier stappen:

De stappen worden aan de hand van concrete voorbeelden en met opdrachten beschreven. Het gaat er Lienke niet om dat je zo vroeg mogelijk opstaat, maar dat je het doet op een manier dat bij je past. De drempel om ook  ‘ochtendgekkie’ te worden is hierdoor laag.

De enthousiaste manier van schrijven moedigt aan om ook daadwerkelijk eerder op te staan en te gaan sporten. Ze geeft bijvoorbeeld concrete workouts die je kunt doen met verschillende tijdsduur. Hierdoor is er geen excuus meer om niet gelijk actief te worden. De afwisseling met wetenschappelijk onderbouwde informatie is prettig om te lezen. Zo wordt een aantal slaapexperts opgevoerd met tips over beter slapen en waarom slaap belangrijk is.

Enige minpunt is de schrijfstijl. Doordat het in spreektaal is geschreven, heb ik het boek een paar keer opzij gelegd. Wellicht dat dit wel goed werkt in het luisterboek dat door Lienke zelf is ingesproken. Het enthousiasme waarmee het boek is geschreven zorgde ervoor dat ik toch weer verder ging met lezen.

Wil jij ook meer uit je dag halen en je energieker voelen, dan is dit boek een aanrader.

Zo te zien ben je offline

Om dit te doen moet je verbonden zijn met het internet.

Check je internet verbinding en probeer dit menu daarna opnieuw te laden.