Je bent offline, sommige functies zijn uitgeschakeld.

Raceverslag trail Frankrijk
blog atletiek hardlopen reizen
Beheerder

Raceverslag trail Frankrijk

Na dik 1,5 jaar was het dan zo ver: een wedstrijd! Een 12 kilometer trail in de Franse bergen welteverstaan. Een mooie voorbereiding op het EK Spartan volgend weekend. Hoe het ging kan je hier lezen!


Vooraf was mijn doel om de 12 kilometer met zo’n 600 hoogtemeters rond het uur af te leggen. Spoiler alert: dat heb ik niet gehaald. Ondanks dat heb ik het wel naar m’n zin gehad. Verzacht de teleurstelling die ik stiekem had toch een beetje.


De route begon met een stukje door Faverges, het dorpje waar de trail gehouden werd. Vanaf daar gingen we direct de berg op. We gingen slingerend omhoog, want zo liep het pad. Gelukkig maar, want rechtstreeks was zo steil, dat kon je haast niet lopen. 


Na flink wat hoogtemeters gingen we weer een stukje naar beneden. Dat was wel even fijn, zo kon m’n hartslag weer een beetje zakken. Afdalen had ik een beetje getraind in Nederland, want dat vond ik vorig jaar zomer nogal eng. Dat wierp z’n vruchten af (denk ik), want afdalen ging als en malle.


Rond het 5 kilometer-punt was er een verzorgingspost. We zaten toen op zo’n 740 meter hoogte en hadden al bijna 400 meter gestegen. De grootste klimmen zaten er dus al op. Ik besloot de verzorgingspost over te slaan, want ik had genoeg eten en drinken in m’n rugzakje. Een beetje te veel eigenlijk. Ik had voor de start meer willen eten en drinken, maar m’n buik dacht daar anders over. Ik heb toen maar alles in m’n tasje gepropt. Er was geen bag drop, dus er zat weinig anders op dan meenemen. 


Na de verzorgingspost zaten er nog wat klimmetjes in, met nog één steile. Dat voelt altijd vervelend, maar de uitzichten na die klimmetjes waren prachtig. Daarna was het vooral volle bak naar beneden. Helaas liet niet iedereen elkaar passeren op de smalle afdalingen, waardoor ik achter anderen moest blijven hangen. Zo kwamen de stukken met asfalt in de dorpjes wel goed uit, kon ik mooi een heel groepje in één keer inhalen.


Na 1 uur 7 minuten en 47 seconden was ik weer terug in Faverges en kon ik aan het ‘buffet’ beginnen. Deze after-race snacks waren nogal uitgebreid. Je kon naast de ‘normale’ versnaperingen zoals fruit en water, ook een pistolet met een braadworst, kaas, plakjes worst, brownies en noem maar op krijgen.


Ondanks dat het niet helemaal ging zoals gehoopt, heb ik wel handige verbeterpunten voor Spartan en andere wedstrijden in het algemeen. Dat is me ook veel waard! En lopen in een geweldige omgeving met super enthousiaste vrijwilligers is natuurlijk altijd een feestje, of het ging zoals je wenste of niet.


een berg uit de omgeving, maar niet die we hebben beklommen


Zo te zien ben je offline

Om dit te doen moet je verbonden zijn met het internet.

Check je internet verbinding en probeer dit menu daarna opnieuw te laden.