Je bent offline, sommige functies zijn uitgeschakeld.

Mijn doel: Full Ironman Maastricht 2022
blog hardlopen triathlon wielrennen zwemmen

Mijn doel: Full Ironman Maastricht 2022

Een paar jaar geleden durfde ik niet op de weegschaal te gaan staan, rookte ik en stond ik veel te vaak bij de glasbak…

Nu heb ik me ingeschreven voor de hele Ironman in Maastricht: 3,8km zwemmen, 180km fietsen en als toetje ook nog eens 42km hardlopen!

Waarom!? Om te testen of ik zowel fysiek als mentaal in staat ben om dit te voor elkaar te krijgen. Om me volledig in het trainen te storten en er honderd procent voor te gaan!

Ik kom uit een Bourgondisch Limburgs gezin, waar eten en drinken altijd hoge prioriteit had en sporten (zowel om te kijken als om te beoefenen) niet interessant was. Hierdoor heb ik nooit actief gesport, het was iets dat af en toe ‘moest’, meer niet. Ik had alles behalve een gezonde levensstijl: Ik rookte, dronk veel en vaak, sportte niet of nauwelijks en werkte in een kroeg. Goede basis voor een Ironman 😉

Ik ben begonnen met hardlopen zoals de meesten, om af te vallen. Na een jaar of twee hardlopen, kreeg ik de kans om mee te doen met de marathon van New York. Dit leek me toch wel een bucket list dingetje. Eens en nooit meer was het idee… Maar je raad het al, dit was veel te gaaf en verslavend. Inmiddels 10 (trail)marathons verder. Zo gaan die dingen…

Tja, en toen kwam het idee van een triathlon op mijn pad. Je weet wel, weer zo’n bucketlist dingetje… In augustus 2021 was het zo ver. Een halve Ironman in Maastricht stond op het programma.

Het trainen ging zeker niet van zelf. Hardlopen oké’, maar fietsen… Ja ik heb wel een racefiets, en ik heb ook wel eens een tochtje gemaakt, maar ik moest hem toch echt onder het stof vandaan halen. Het zwemmen was helemaal drama. Ik zat op het niveau ‘net niet verzuipen’. Maar goed, als je zo slecht bent dan maak je flinke stappen als je er veel tijd in steekt. Dat gaf veel vertrouwen!

De sterke stroming van de Maas gooide roet in het eten en hierdoor werd het een Run-Bike-Run. Desalniettemin heb ik genoten van deze race. Fantastisch om die transities mee te maken. Wat een kick! Drie weken later heb ik alsnog meegedaan aan een kleinere triathlon in Leiderdorp, want ja, nu wilde ik natuurlijk ook waarmaken waarvoor ik getraind had: het finishen van een triathlon. Inclusief het zwemmen!

Check: triathlon in the pocket! En nu…?

Ik hoorde dat er volgend jaar een hele Ironman zou komen in Maastricht… Mijn Hometown! Zou ik… Nee doe ff normaal… Oeps, ingeschreven….

Ben ik bang om te falen? Jawel, best wel… Ik kom van ver, tot mijn 22e was ik 100% bourgondisch en 0% sportief. Ik vind een glas wijn (of fles), een bitterbal (of schaal) of punt Limburgse vlaai (of 3) heerlijk!

Kan ik zo’n strakke trainingsperiode verdragen? Waarin er weinig ruimte is voor ‘de Bourgondiër’? Ik denk het wel. Het is zo’n fijn gevoel als je merkt dat je fitter en sterker wordt en ik haal zo veel voldoening uit de trainingen. De belangrijkste stap heb ik al gezet: beslissen dat ik dit ga doen! Hoe ga ik het nu verder aanpakken? Zorgen dat ik tegen het voorjaar op ongeveer hetzelfde conditie niveau zit als voor de halve Ironman. In de tussentijd kijken of ik mijn zwemtechniek kan verbeteren. Vanaf het voorjaar mijn duurvermogen opvoeren, wissels trainen en mega sterk worden! 😉

Dus heb ik er zin in? Ja, ontzettend!

Heb je ook ergens in je achterhoofd een sportief doel waar je wel eens over fantaseert? Neem de belangrijkste stap en schrijf je in. Doe het en verbaas jezelf hoeveel je kan! Wat heb je te verliezen?

 

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan….


Cecile Mestrini / @sportieve_bourgondier

Instagram

Zo te zien ben je offline

Om dit te doen moet je verbonden zijn met het internet.

Check je internet verbinding en probeer dit menu daarna opnieuw te laden.