Team Vrouwen die Sporten

Benieuwd naar de gezichten achter Vrouwen die Sporten? We stellen ons hier aan je voor!

Jansien van Dijk | Oprichter

Hoi, ik ben Jansien, 31 jaar en in woon in Gouda. Al van jongs af aan heb ik een grote passie voor sport. Als ik een tijdje niet sport, merk ik direct dat ik minder goed in mijn vel zit. Mijn conditie gaat achteruit, ik heb minder energie en krijg meer stress. Een tijdje sportte ik in wedstrijdverband, maar tegenwoordig sport ik vooral om mijn energie kwijt te kunnen en mijn zinnen te verzetten na een drukke dag.

Toen ik in 2020 van Groningen naar Gouda verhuisde, ging ik opnieuw op zoek naar sportmaatjes. Maar waar vind je die in corona tijd, en de meeste sportverenigingen dicht zijn? Ik was ervan overtuigd dat er in mijn buurt vrouwen van mijn leeftijd wonen die ook wielrennen. Daarnaast was ik op zoek naar een community voor vrouwen die sporten. En dan niet gericht op één sport, maar op alle sporten. Een inspiratiebron en vraagbaak op het gebied van sport. En daarnaast gewoon een gezellige plek om over sport en alles daaromheen te praten.

Het bleek er nog niet te zijn en dus heb ik het zelf gemaakt: Vrouwen die Sporten. Een community die vrouwen inspireert om (meer) te sporten en die ze online maar vooral ook offline samenbrengt. En die ze de leukste sportondernemers in hun woonplaats laat zien. Want als corona één ding bewezen heeft, dan is het wel dat sociale contacten met gelijkgestemden voor bijna iedereen onmisbaar zijn!

Maar ik doe en kan dit niet alleen. Achter mij staat een team van sportieve en enthousiaste vrouwen en sportexperts met allemaal hun eigen expertise. Samen gaan wij het verschil maken. Samen zijn wij Vrouwen die Sporten. Doe jij mee?

Jansien

Andrien van der Werf | Content & events

"Ik ben Andrien, ik ben 42 jaar. Ik ben woonachtig in Assen. Ik werk als Fiscaal jurist bij accountantskantoor de Jong & Laan. Ik heb mijn eigen website en Instragrampagina: Drien Draaft Door.

Sport is voor mij een must om goed te functioneren met verschillende chronische ziekten, het helpt me om mijn hoofd leeg te maken en om conditie op te bouwen/te onderhouden. Maar ook om mensen te ontmoeten die dezelfde passie delen.

Ik doe aan hardlopen en mijn doel is om een trailrun van 25 kilometer te lopen én veel leuke nieuwe sportende mensen te ontmoeten! Ik heb inmiddels al heel veel sporten uitgeprobeerd, maar ooit zou ik wel willen surfen."

Wie is jouw sportheldin?

"Voor Marianne Vos heb ik veel bewondering. Heel veel talent, maar ook veel doorzettingsvermogen."

Waarom lever je een bijdrage aan Vrouwen die Sporten?

"Om ook vrouwen aan het sporten te krijgen die denken dat ze dat niet kunnen, bijvoorbeeld door ziekte."

Wil je meer weten over Andrien? Bekijk haar persoonlijke voorstelvideo.

Andrien

Michelle Kroezen | Content & events

"Mijn naam is Michelle, 23 jaar en ik kom uit Hoogeveen. Ik ben gestopt met de opleiding Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit, omdat ik meer wilde doen in plaats van denken. Nu ben ik teamleider bij Albert Heijn in Ommen (vulploeg). Op de website Our Outside Adventures deel ik samen met mijn vriend al onze buiten-avonturen.

Sporten betekent voor mij ontspanning, maar ook grenzen opzoeken. Ik kan m’n hoofd het leegst maken als ik een lekker zware training doe. Sporten zorgt er ook voor dat je mensen ontmoet met dezelfde interesses. En lekker buiten zijn en nieuwe plekken ontdekken. Ik doe aan hardlopen/trailrunnen, obstaclerun/survival run, racefietsen en krachttraining. Ik wil graag met de top meelopen bij de OCR Series (obstaclerun competitie) en 5 kilometer hardlopen in 20 minuten. Ik wil ooit nog een hele triatlon doen. Dat is niet helemaal een nieuwe sport, want ik heb al eens een halve gedaan. En de Marathon des Sables. Ook geen nieuwe sport, maar wel een nieuwe afstand. Of een andere ultramarathon."

Van welk sportmoment krijg jij kippenvel?

"Dat zijn er meerdere. Shalane Flanagan die de marathon van New York wint in 2017. Des Linden tijdens de marathon van Boston in 2018. Brute weersomstandigheden, anderen onderweg nog geholpen en toch winnen. Yuki Kawauchi die als amateur de marathon van Boston wint en Els Visser die Ironman Maastricht wint."

Waarom lever je een bijdrage aan Vrouwen die Sporten?

"Ik wil meer vrouwen aan het bewegen krijgen en dat ze daardoor meer zelfvertrouwen krijgen. Laten inzien dat sporten/bewegen leuk is, en dat je niet altijd kapot hoeft te gaan."

Mayigül Gültekin | Moderator & content

"Hoi! Ik ben Mayigül, ik ben 40 jaar en woon in Antalya, Turkije. Ik ben virtual Assistant en doe aan hardlopen en yoga.

Sport is voor mij een passie en betekent een gezond, energiek leven en zowel lichamelijk als geestelijk fit zijn. Sport betekent ook vrijheid om te bewegen op een manier waar je gelukkig van wordt en die ook voor ontspanning zorgt.

Van welk sportmoment krijg jij kippenvel?

"Ik heb bodypump en bodystep les gegeven en het is meer het gevoel in het algemeen dat het heel leuk is om mensen aan het sporten/bewegen te krijgen en er ook nog plezier uit te halen samen! Verder heb ik ook parachute gesprongen en dat was ook echt een hoogtepunt voor mij, het was zo gaaf om te vliegen. Ik heb de sprong gewaagd en dat vergeet ik nooit meer en zou ik zo weer doen!"

Waarom lever je een bijdrage aan Vrouwen die Sporten?

"Ik wil vrouwen helpen en te bewegen en ze stimuleren om sport een deel uit te laten maken van hun leven. Verder wil ik ze een community geven waar ze zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn en zichzelf gesteund voelen om te sporten."

Saskia van Dort | Events

"Ik ben Saskia, 38 en woonachtig in Amsterdam. Ik heb de opleiding criminologie afgerond.

Sporten is voor mij echt een manier om mijn hoofd leeg te maken. Verder krijg ik er altijd veel energie van en is en het lekker manier om fit en gezond te blijven. Ik doe aan hockey, wielrennen, (reformer) pilates, duiken en in de winter ski ik heel graag. Dit jaar hoop ik mijn eerste rit van 100 kilometer op de racefiets te maken. Een sport die ik nog een keer wil uitproberen is boksen."

Waarom lever je een bijdrage aan Vrouwen die Sporten?

"Ik wil andere vrouwen inspireren en motiveren om te gaan/blijven sporten en nieuwe uitdagingen aan te gaan."